company logo
УПРАВЛІННЯ КАДРІВ
АПАРАТУ ВР УКРАЇНИ
company logo



02 жовтня 2018, 16:37

Довідкова інформація


Відповідно до Закону України «Про державну службу» від 10 грудня 2015 року № 889-VIII вступ на державну службу здійснюється шляхом призначення громадянина України на посаду державної служби за результатами конкурсу або шляхом переведення з рівнозначної або вищої посади державної служби.

В Апараті Верховної Ради України проведення добору на вакантні посади державної служби здійснюється відповідно до норм, встановлених Законом України «Про державну службу» та Порядком проведення конкурсу на зайняття посад державної служби, затвердженим постановою Кабінету Міністрів України від 25 березня 2016 року № 246.

Частиною третьою статті 20 Закону України «Про державну службу» передбачено, що спеціальні вимоги до осіб, які претендують на зайняття посад державної служби категорій «Б» і «В», визначаються суб’єктом призначення з урахуванням вимог спеціальних законів, які регулюють діяльність відповідного державного органу, в порядку, затвердженому центральним органом виконавчої влади, що забезпечує формування та реалізує державну політику у сфері державної служби.

З урахуванням компетентнісного підходу до добору кадрів внесено зміни до наказу Національного агентства України з питань державної від 06.04.2016 р. № 72  та відповідно до наказу від 16.03.2018 р. № 62 затверджено у новій редакції Порядок визначення спеціальних вимог до осіб, які претендують на зайняття посад державної служби категорій «Б» та «В», де передбачено, що спеціальні вимоги до осіб, які претендують на зайняття посад державної служби, розробляються службою управління персоналом під час добору кадрів та підготовки проекту умов проведення конкурсу на підставі сформованих керівником структурного підрозділу відомостей про посаду та вимог до кандидатів по кожній вакантній посаді.

В Апараті Верховної Ради України підставою для розгляду питання про добір персоналу на вакантні посади державної служби є подання керівника відповідного самостійного структурного підрозділу Апарату,  керівника секретаріату Комітету Верховної Ради України, депутатської фракції (депутатської групи) у Верховній Раді України, погоджене з Головою відповідного комітету, депутатської фракції (депутатської групи),  про наявність вакантних посад державної служби, які планується заміщувати шляхом конкурсного відбору або переведення державного службовця.

У разі потреби добору персоналу на вакантну посаду шляхом конкурсного відбору чи переведення вноситься подання, яке містить відомості про посаду та вимоги до кандидатів відповідно до встановленої форми, а також пропозиції щодо змісту ситуаційних завдань у випадку оголошення конкурсу на посаду категорії «Б».  

© Верховна Рада України 1994-2024
інформаційна підтримка — Управління кадрів
програмно-технічна підтримка — Управління комп'ютеризованих систем

Окремі функції сайту працюють у тестовому режимі