company logo
УПРАВЛІННЯ КАДРІВ
АПАРАТУ ВР УКРАЇНИ
company logo



09 жовтня 2018, 15:17

Розпочалось підвищення кваліфікації працівників першого року роботи в Апараті Верховної Ради України


Навчання за професійною програмою підвищення кваліфікації для новопризначених працівників Апарату Верховної Ради України розраховано на 72 години занять та проходитиме у непленарні тижні сесійної роботи Верховної Ради України без відриву працівників від основної роботи.

Метою навчання є набуття слухачами знань, умінь і навичок, необхідних для ефективного вирішення завдань професійної діяльності в Апараті Верховної Ради України.

Навчальною програмою передбачено розгляд питань щодо Регламенту Верховної Ради України, особливостей законотворчого процесу та нормотворчої діяльності в Апараті Верховної Ради України та організації діяльності державного службовця, а також питань публічного управління, парламентаризму, європейської інтеграції України, професійної етики, психологічних основ професійної діяльності, ділового мовлення, гендерної політики, налагодження ефективної комунікації, запобігання і протидії корупції тощо. Фахівці Секретаріату Кабінету Міністрів України, Національного агентства України з питань державної служби, Національного агентства України з питань запобігання корупції, Інституту законодавства Верховної Ради України, Національної академії державного управління при Президентові України, Київського національного торговельно-економічного університету, Університету менеджменту освіти Національної академії педагогічних наук України та керівники структурних підрозділів Апарату Верховної Ради України висвітлять актуальні теоретичні питання, а також особливості їх практичного застосування у подальшій роботі. Навчальний курс передбачає тренінги, практичні заняття, інтерактивну рольову взаємодію і роботу в групах.

Відкриваючи навчання, Перший заступник Керівника Апарату Верховної Ради України – керуючий справами Петро Боднар звернув увагу на трансформаційні процеси в державі та в Апараті Верховної Ради України і зазначив, що більшість важливих рішень для реалізації реформ у державі приймається Парламентом, роботу якого забезпечують фахівці Апарату. Тому працівники Апарату мають володіти актуальною і достовірною інформацією при опрацюванні законопроектів, підготовці юридичних та експертних висновків, інформаційних та аналітичних матеріалів, організації комунікативних заходів і постійно підвищувати рівень своєї професійної компетентності. Петро Боднар висловив сподівання, що отриманні під час навчання знання, уміння та навички додадуть впевненості працівникам першого року роботи в Апараті Верховної Ради України при виконанні посадових обов’язків.

Під час відкриття занять було презентовано нову професійну програму підвищення кваліфікації державних службовців Апарату Верховної Ради України у галузі знань “Публічне управління і адміністрування”. Про її основні структурні елементи розповів начальник відділу забезпечення якості освітнього процесу НАДУ Володимир Сороко.

Керівник Управління кадрів Апарату Верховної Ради України Віталій Максим’як представив особливості системи підвищення рівня професійної компетентності працівників Апарату Верховної Ради України та окреслив перспективи її розвитку. Віталій Максим’як звернув особливу увагу на запровадження у січні-лютому 2019 року індивідуальних програм підвищення рівня професійної компетентності державних службовців Апарату Верховної Ради України відповідно до законодавства.

      У рамках першого навчального дня доцент кафедри міжнародних економічних відносин Київського національного торговельно-економічного університету Ганна Дугінець розповіла про сучасні тенденції європейської інтеграції України, основні положення Угоди про асоціацію України з Європейським Союзом.

У відкритті занять також взяли участь Перший проректор Київського національного торговельно-економічного університету Наталія Притульська та в.о директора Інституту вищої кваліфікації цього університету Алла Бідюк.

© Верховна Рада України 1994-2024
інформаційна підтримка — Управління кадрів
програмно-технічна підтримка — Управління комп'ютеризованих систем

Окремі функції сайту працюють у тестовому режимі