company logo
УПРАВЛІННЯ КАДРІВ
АПАРАТУ ВР УКРАЇНИ
company logo



20 липня 2018, 14:44

Відбулася церемонія закриття Програми стажування в Апараті Верховної Ради України у 2018 році


Випускниками Програми стажування в Апараті Верховної Ради України цього року стало 47 осіб, які протягом шести місяців працювали в секретаріатах комітетів та підрозділах Апарату Верховної Ради.

Програма стажування в Апараті Верховної Ради працює з 1995 року. За цей час її випускниками стали понад 1700 осіб з України та інших країн.

У церемонії взяли участь народні депутати, керівництво та співробітники Апарату Верховної Ради, представники регіональної Місії USAID в Україні, Білорусі, Молдові, Посольства Федеративної Республіки Німеччина у м. Київ, Програми USAID «РАДА», ГО «Ліга інтернів» та Фонду Східна Європа.

Перший заступник Керівника Апарату Верховної Ради Петро Боднар, відкриваючи захід, звернувся до випускників Програми стажування та привітав їх із закінченням стажування. П.Боднар зазначив, що цього року 54 стажери, які представляють практично всі регіони України, завершують піврічне навчання. Окрім них є ще двоє стажерів Програми стажування для випускників вищих навчальних закладів Німеччини, які також пройшли стажування в Апараті Верховної Ради.

За словами Першого заступника Керівника Апарату Верховної Ради Програма 2018 року унікальна тим, що у грудні минулого року Парламент підтримав ініціативу щодо заснування стипендії Верховної Ради для учасників Програми стажування, прийнявши відповідну Постанову, завдяки якій 30 стажерів повного робочого дня отримали фінансову підтримку Верховної Ради протягом усього періоду стажування отримували.

П.Боднар впевнений, що в подальшому це слугуватиме мотивацією для молоді, особливо з регіонів України, брати участь у Програмі стажування.

Перший заступник Керівника Апарату Верховної Ради резюмував, що Програма стажування є своєрідним диригентом підготовки та добору кадрового резерву для подальшої роботи в Апараті. Колишні випускники працюють майже у кожному структурному підрозділі Апарату. Вони демонструють гідний рівень знань під час проведення конкурсу на займання вакантних посад.

Заступник директора регіональної Місії USAID в Україні, Білорусі, Молдові Джон Пеннел привітав усіх присутніх та наголосив, що радий вже третій рік поспіль брати участь уцеремонії закриття Програми стажування в Апараті Верховної Ради України.

На думку Джона Пеннела цьогорічнівипускники добре впорались зі своїм завданням. Протягом останніх шести місяців вони мали змогу спостерігати за тим, як відбувається розбудова сучасної демократичної європейської країни. На власні очі бачити позитивні зміни, які відбуваються. І можливо, на сьогодні, мають той глибинний погляд на зміни, які мають бути запроваджені для того, щоб український Парламент повністю представляв інтереси українських громадян та був підзвітний.

Учасники заходу обговорили подальші кроки вдосконалення Програми стажування в Апараті Верховної Ради України, зокрема можливості законодавчого врегулювання процесів формування механізмів працевлаштування найуспішніших випускників Програми за квотним принципом.

© Верховна Рада України 1994-2024
інформаційна підтримка — Управління кадрів
програмно-технічна підтримка — Управління комп'ютеризованих систем

Окремі функції сайту працюють у тестовому режимі