company logo
УПРАВЛІННЯ КАДРІВ
АПАРАТУ ВР УКРАЇНИ
company logo



01 березня 2019, 12:18

Розпочалися навчальні заходи щодо особливостей діяльності НАТО в Україні для учасників Програми стажування молоді в Апараті Верховної Ради України


28 лютого 2019 року у рамках співпраці Апарату Верховної Ради України з Програмою професійної підготовки Україна-НАТО стосовно впровадження підтриманого Програмою проекту Апарату у напрямку створення інформаційно-тренінгового центру розпочалися навчальні заходи щодо особливостей діяльності НАТО в Україні для учасників Програми стажування молоді в Апараті Верховної Ради України.

З огляду на сучасний процес фундаментальних перетворень в Українській Державі особливої актуальності набуває необхідність відповідного навчання в контексті євроатлантичної інтеграції України з метою підготовки фахівців, здатних підтримувати проведення реформ. З цією метою Апаратом Верховної Ради України у партнерстві із Програмою професійної підготовки Україна-НАТО впроваджується проект із створення інформаційно-тренінгового центру в Апараті Верховної Ради України.

Мета інформаційного забезпечення інформаційно-тренінгового центру Апарату полягає в тому, щоб мати можливість доносити реальну інформацію про НАТО та можливості України в рамках функціонування цієї організації для депутатів, співробітників Апарату, які працюють у напрямку опрацювання відповідних законів, а також для молоді, яка бачить себе у законопроектній діяльності.

В рамках першого року реалізації проекту із створення інформаційно-тренінгового центру в Апараті передбачено спільне напрацювання Апаратом Верховної Ради України та Програмою професійної підготовки Україна-НАТО основоположних концептуальних засад створення інформаційно-тренінгового центру в Апараті, формалізації його функцій, структури, цілей та облаштування загалом, включно із напрацюванням формату, методики, тематики заходів в рамках діяльності центру, спрямованих на забезпечення ефективності діяльності працівників Апарату, здатних впроваджувати стратегічний напрям євроатлантичної інтеграції України.

Під час навчальних заходів для учасників Програми стажування молоді в Апараті Верховної Ради України передбачено розгляд таких питань: історія, стратегія та організаційна структура, стандарти та принципи НАТО; формати практичної співпраці в рамках стратегічного напряму євроатлантичної інтеграції; практичні рамки співпраці України та НАТО; а також роль парламенту в суспільстві, управління змінами, лідерство для молоді, яка проходить стажування в Апараті та має на меті продовжити у майбутньому свій професійний розвиток у політичній сфері.

Відкриваючи навчальний модуль керівник Управління кадрів Апарату Верховної Ради України Віталій Максим’як представив основні заходи, які плануються у 2019 році в рамках реалізації проекту із створення інформаційно-тренінгового центру в Апараті Верховної Ради України, наголосивши, що на даному етапі реалізації проекту основною метою є облаштування центру та наповнення змістом тематики занять. Віталій Максим’як подякував Програмі професійної підготовки Україна-НАТО за співпрацю та залучення експертів високого рівня для висвітлення актуальних для Української Держави питань.

У рамках першого навчального дня керівник Програми професійної підготовки Україна – НАТО Ове Уруп-Медсен окреслив історію, стратегію та організаційну структуру НАТО. Цікаву дискусію щодо ролі парламенту в суспільстві ініціював Ендрю Кутберт – радник з парламентських питань Офісу зв'язку НАТО в Україні.

Під час навчальних заходів учасники Програми стажування молоді в Апараті Верховної Ради України висловили думку, що для України стратегічне партнерство з НАТО є невід’ємною складовою євроінтеграційного курсу. Даний модуль значно розширив їх теоретичні знання, поглибив розуміння діяльності НАТО, а також дозволив сформувати власне бачення щодо співпраці з Північноатлантичним альянсом та усвідомити основні виклики, які стоять перед Україною для досягнення бажаних цілей у європейському напрямку.


© Верховна Рада України 1994-2024
інформаційна підтримка — Управління кадрів
програмно-технічна підтримка — Управління комп'ютеризованих систем

Окремі функції сайту працюють у тестовому режимі