company logo
УПРАВЛІННЯ КАДРІВ
АПАРАТУ ВР УКРАЇНИ
company logo



31 липня 2020, 14:00

Працівники Апарату Верховної Ради України покращили навички підготовки публічних виступів та презентацій


В останній день липня 2020 року працівники Апарату Верховної Ради України взяли участь у тренінгу на тему: Мистецтво презентацій: підготовка матеріалів та публічні виступи, який організовано за підтримки проекту ЄС-ПРООН з парламентської реформи.

Тренінг підготовлено з метою уникнення типових проблем (не аргументовано, нудно, важко сприймається інформація на слайдах тощо), з якими стикаються фахівці різних структурних підрозділів Апарату при підготовці презентаційних матеріалів у повсякденній діяльності .

Учасники тренінгу мали можливість опанувати нові підходи до створення успішної презентації та розширити свої знання з техніки публічних виступів.

Тренінг проводила Марта Мольфар, сценаристка, дикторка та радіоведуча із 15-ти річним досвідом роботи у  прямих ефірах найпопулярніших радіостанцій України. Окрім того, тренерка входить до трійки найпопулярніших голосів реклами, озвучує кіно, мультфільми, аудіокниги. Студія Дісней відзначила її голос, як найніжніший і найжіночніший.

Спікерка розповіла учасникам про важливість візуальної складової презентації, а саме: кольорів, шрифтів, фото, картинок, анімації. Демонструвала прийоми подачі цифр для кращого запамятовування аудиторією, наводила  приклади графіків та діаграм, які значно полегшують сприйняття інформації.

Учасники також ознайомилися з сучасними сервісами для створення презентацій та їхніми особливостями.  

Друга частина заходу була присвячена публічним виступам. Як зменшити хвилювання перед промовою, які прийоми невербальної комунікації слід застосовувати, щоб утримувати увагу слухачів (жести, інтонація, контакт очима), як вести діалог, якщо вам опонують,  як реагувати на провокації – і це лише частина питань, які піднімалися на тренінгу.

Також тренерка підготувала учасникам пам’ятку для спікера та лайфхаки успішних міжнародних ораторів.

Учасники тренінгу подякували організаторам за вижимку найнеобхіднішого, цікаві приклади та корисні поради. Запевнили, що отримана інформація знадобиться кожному під час підготовки презентаційних матеріалів  та допоможе більш впевнено почувати себе перед залою слухачів.

 

 
© Верховна Рада України 1994-2024
інформаційна підтримка — Управління кадрів
програмно-технічна підтримка — Управління комп'ютеризованих систем

Окремі функції сайту працюють у тестовому режимі