company logo
УПРАВЛІННЯ КАДРІВ
АПАРАТУ ВР УКРАЇНИ
company logo



31 липня 2020, 15:00

Завершився навчальний курс з підвищення комунікаційної спроможності комітетів Верховної Ради України


          31 липня 2020 року закінчилася навчальна програма проєкту ЄС-ПРООН з парламентської реформи щодо підвищення комунікаційної спроможності комітетів Верховної Ради України. Протягом останніх 5-ти місяців працівники секретаріатів комітетів Верховної Ради України навчалися сучасним комунікаційним технологіям та переймали досвід експертів з цих питань.

          Навчальний курс був ініційований проектом ЄС-ПРООН з парламентської реформи на виконання Комунікаційної стратегії Верховної Ради України та імплементації рекомендацій Місії Європейського парламенту з оцінки потреб під головуванням Президента Пета Кокса щодо забезпечення відкритості, прозорості Верховної Ради України та підзвітності громадянам.

          У рамках ініціативи Офіс парламентської реформи спільно із експертами громадської організації “Інтерньюз-Україна надавали практичний фаховий супровід секретаріатам комітетів Верховної Ради України у впровадженні ефективних комунікацій. Зокрема, за кожним комітетом був закріплений консультант, який допомагав його представникам розробляти медіа-плани щодо висвітлення роботи комітетів, створювати комунікаційні продукти, писати тексти різного призначення, працювати із відео, наповнювати сторінки у соціальних мережах.

Окрім цього, програма включала  навчальний курс з 10 тренінгів із підготовки текстових матеріалів для різних цільових аудиторій, засади комунікації в соціальних мережах, антикризові комунікації, роботу з фото, аудіо- і відео-контентом, медіа-планування, інструменти взаємодії з громадянами, особливості результативного діалогу зі ЗМІ та багато іншого. У тренінгах також брали участь працівники Прес-служби та Інформаційного управління Апарату Верховної Ради України. 

Учасник навчального курсу Юрій Гарбуз - заступник керівника секретаріату Комітету з питань організації державної влади місцевого самоврядування, регіонального розвитку та містобудування зазначив: “За час взаємодії з експертками проекту ЄС-ПРООН з парламентської реформи висвітлення діяльності комітету стало більш повним та системним. Підвищилася обізнаність громадян щодо повноважень, предметів відання Комітету та його поточної діяльності. Про це свідчить, скажімо,  статистика нашої сторінки у Facebook та Youtube. Охоплення Facebook-сторінки виросло втричі. Відбувся ріст кількості переглядів он-лайн трансляцій засідань Комітету до 34 тисяч. За сприяння проекту було започатковано серію інтерв’ю в прямому ефірі з Головою Комітету, перегляди яких зібрали більше 8  тисяч Facebook-користувачів. Також працівники секретаріату Комітету отримали практичний досвід з написання матеріалів, їх стилістичного оформлення, підготовки візуальних продуктів. Ми вдячні за співпрацю та будемо раді подальшій взаємодії”.


© Верховна Рада України 1994-2024
інформаційна підтримка — Управління кадрів
програмно-технічна підтримка — Управління комп'ютеризованих систем

Окремі функції сайту працюють у тестовому режимі