company logo
УПРАВЛІННЯ КАДРІВ
АПАРАТУ ВР УКРАЇНИ
company logo



09 листопада 2020, 10:00

Розпочалось підвищення кваліфікації новопризначених працівників Апарату Верховної Ради України


Навчання за спеціальною короткостроковою програмою підвищення кваліфікації для новопризначених працівників Апарату Верховної Ради України проводиться відповідно до законодавства України про державну службу та буде проходити у непленарні тижні сесійної роботи Верховної Ради України без відриву працівників від основної роботи впродовж листопада 2020 року у двох навчальних групах.

Метою навчання є набуття слухачами знань, умінь і навичок, необхідних для ефективного вирішення завдань професійної діяльності в Апараті Верховної Ради України.

Відповідно до навчальної програми передбачено розгляд питань щодо законодавчого процесу у Верховній Раді України, організаційного забезпечення законопроектної роботи Верховної Ради України, парламентської реформи, забезпечення дотримання конституційного права громадян на звернення до державних органів і посадових осіб, мистецтва публічного виступу, економіки і врядування, ділового українського мовлення, психологічних основ професійної діяльності, особливостей проходження державної служби в Апараті Верховної Ради України тощо.

Відкриваючи навчання, Заступник Керівника Апарату Верховної Ради України Олександр Мартиненко звернув увагу на трансформаційні процеси в державі та в Апараті Верховної Ради України, зокрема зазначивши, що більшість важливих рішень для реалізації реформ у державі приймається Парламентом, роботу якого забезпечують фахівці Апарату. Тому працівники Апарату мають володіти актуальною і достовірною інформацією при опрацюванні законопроектів, підготовці юридичних та експертних висновків, інформаційних та аналітичних матеріалів, організації комунікативних заходів і постійно підвищувати рівень своєї професійної компетентності. Олександр Мартиненко висловив сподівання, що отримані під час навчання знання, уміння та навички додадуть впевненості новопризначеним працівникам Апарату Верховної Ради України при виконанні їх посадових обов’язків.

У відкритті занять також взяли участь директор Інституту вищої кваліфікації Київського національного торговельно-економічного університету Алла Бідюк та керівник Управління кадрів Апарату Верховної Ради України Віталій Максим’як .

У рамках першого навчального дня Володимир Крижанівський, народний депутат Верховної Ради України першого скликання, ознайомив працівників із етапами законодавчого процесу у Верховній Раді України, В’ячеслав Толкованов, заступник керівника Офісу парламентської реформи, поінформував про заходи, що здійснюються у напрямі реформування Парламенту та Апарату, Наталія Ружицька, головний консультант Головного організаційного управління Апарату, звернула увагу на особливості організаційного забезпечення законопроектної роботи Верховної Ради України. Під час тім-білдінгу, який провела Ірина Поліщук, головний консультант відділу розвитку персоналу Управління кадрів Апарату, учасники навчання ближче познайомилися один з одним та висловили свої очікування від навчання.

© Верховна Рада України 1994-2024
інформаційна підтримка — Управління кадрів
програмно-технічна підтримка — Управління комп'ютеризованих систем

Окремі функції сайту працюють у тестовому режимі