company logo
УПРАВЛІННЯ КАДРІВ
АПАРАТУ ВР УКРАЇНИ
company logo



26 квітня 2021, 12:00

Учасники Програми стажування молоді в Апараті Верховної Ради України 2021 року подолали екватор стажування


 

Упродовж перших трьох місяців стажування інтерни брали активну участь в опрацюванні законопроектів, підготовці матеріалів до засідань комітетів Верховної Ради України, здійснювали аналітичні дослідження, готували проекти відповідей на звернення громадян, допомагали в організації проведення комітетських слухань, круглих столів, інших заходів, які організовувалися структурними підрозділами Апарату.

Особлива увага приділяється навчанню учасників Програми стажування – інтерни прослухали низку лекцій щодо практичного застосування норм Регламенту Верховної Ради України, особливостей законотворчого процесу та нормотворчої діяльності в Апараті Верховної Ради України, організації діяльності державного службовця, продовжують вивчати питання публічного управління, парламентаризму, європейської інтеграції України, основ професійної діяльності на державній службі, гендерної політики, підготовки інформаційно-аналітичних матеріалів тощо.

           Мотивацією та стимулом для інтернів слугують щотижневі зустрічі з відомими політичними та громадськими діячами, науковцями та видатними особистостями. Також інтерни є активними учасниками тренінгових програм, що реалізовуються у рамках співпраці Апарату Верховної Ради України з Проектом ЄС-ПРООН з парламентської реформи та Програмою USAID “РАДА”. Участь у таких заходах дає можливість отримати ґрунтовні знання та навички, які стануть у нагоді в подальшій професійній діяльності учасників Програми стажування.

Довідково: Програма стажування була започаткована 26 років тому за спільної ініціативи Верховної Ради України та Асоціації колишніх членів Конгресу США. За цей час її випускниками стали понад 1950 осіб. Близько третини з них продовжують професійну діяльність в Апараті Верховної Ради України та інших органах влади, частина продовжують навчання в українських та закордонних закладах освіти, працюють в аналітичних центрах, громадських організаціях, міжнародних проектах та програмах тощо. Серед випускників Програми стажування є 9 народних депутатів України різних скликань. З 1995 до 2018 року Програма стажування фінансово та інституційно підтримувалась Агентством США з міжнародного розвитку (USAID). З 2017 року Програма реалізується Апаратом Верховної Ради України та громадською організацією Ліга інтернів. У 2021 році реалізацію Програми фінансово та експертно підтримує  Агентсво США з міжнародного розвитку (USAID) в межах програми «РАДА: відповідальність, підзвітність, демократичне парламентське представництво» в рамках гранту МБО «Фонд Східна Європа».
© Верховна Рада України 1994-2024
інформаційна підтримка — Управління кадрів
програмно-технічна підтримка — Управління комп'ютеризованих систем

Окремі функції сайту працюють у тестовому режимі