company logo
УПРАВЛІННЯ КАДРІВ
АПАРАТУ ВР УКРАЇНИ
company logo



14 травня 2021, 13:00

Відбувся онлайн-тренінг для працівників Апарату з питань аналізу державної політики


 

12–14 травня 2021 року відбувся онлайн-тренінг на тему: “Основи аналізу державної політики”. Тренінг реалізовувався у рамках співпраці Апарату Верховної Ради України з Програмою Агентства США з міжнародного розвитку (USAID) “РАДА: відповідальність, підзвітність та демократичне парламентське представництво” та з метою підвищення рівня професійної компетентності працівників Апарату.

Кожен навчальний день тренінгу мав тематичну спрямованість та був присвячений окремим питанням аналізу державної політики, зокрема:

12 травня – визначенню поняття “державна політика” та з чого вона починається, завданням державної політики та її циклу;

13 травня – формулюванню проблеми державної політики та аналізу заінтересованих сторін;

14 травня – альтернативам вибору державної політики, впливу державної політики та її оцінюванню й зміні.

Навчання відбувалося у формі дискусії тренерів та учасників навчання, під час якої, зокрема, активно обговорювалися питання характеристики “хорошої політики” та недоліків чинної системи формування державної політики в Україні, ролі критеріїв в оцінці та “фільтрації” альтернативних варіантів державної політики, відмінностей між “оцінюванням” та “моніторингом” у державній політиці.

Навчальні сесії були наповненими індивідуальними та груповими завданнями, спрямованими на розвиток в учасників онлайн-тренінгу теоретичних знань щодо механізму і моделей формування державної політики, інструментів її аналізу, а також практичних навичок застосовування методів аналізу державної політики, проведення SWOT-аналізу та PEST-аналізу. Окрім того, учасники тренінгу отримували домашнє завдання та презентували результати їх виконання.

Впродовж трьох навчальних днів працівники секретаріатів комітетів Верховної Ради України, інших структурних підрозділів Апарату, а також учасники Програми стажування молоді в Апараті Верховної Ради України
у 2021 році сформували стійкі теоретико-прикладні знання та навички щодо аналізу державної політики як специфічного виду аналітичної діяльності.



© Верховна Рада України 1994-2024
інформаційна підтримка — Управління кадрів
програмно-технічна підтримка — Управління комп'ютеризованих систем

Окремі функції сайту працюють у тестовому режимі