company logo
УПРАВЛІННЯ КАДРІВ
АПАРАТУ ВР УКРАЇНИ
company logo



27 травня 2021, 15:11

Завершився онлайн-тренінг для працівників Апарату з питань контрольної функції парламенту


У рамках співпраці Апарату Верховної Ради України з Програмою Агентства США з міжнародного розвитку (USAID) “РАДА: відповідальність, підзвітність та демократичне парламентське представництво” 25–27 травня
2021 року на платформі
Zoom відбувся онлайн-тренінг на тему: “Контрольна функція парламенту”.


Кожен навчальний день був тематично спрямованим та направленим на ретельний розгляд окремих питань парламентського контролю, зокрема:

25 травня – Парламентський контроль в Україні: що це і для чого? Хто здійснює контрольну функцію парламенту та що контролюється?

26 травня – Процедури здійснення парламентського контролю та практика його здійснення в Україні.

27 травня – Міжнародний досвід реалізації контрольної функції парламентами. Удосконалення реалізації контрольної функції парламенту.

Навчальні онлайн-сесії були наповненими індивідуальними та груповими завданнями, спрямованими на розвиток в учасників онлайн-тренінгу теоретичних знань щодо характерних ознак та складових функції парламентського контролю, системи суб’єктів парламентського контролю, співвідношення парламентського контролю з іншими видами державного контролю в Україні.

Під час занять в групах учасники тренінгу аналізували стан і перспективи розвитку парламентського контролю в Україні, презентували та активно обговорювали напрацювання кожної групи, дискутували з тренерами.

Окрім того, учасники онлайн-тренінгу отримували домашні завдання з аналізу місця парламентського контролю в системі функцій Верховної Ради України, аналізу міжнародного досвіду реалізації контрольної функції парламентами та презентували свої групові напрацювання.

Впродовж трьох навчальних днів працівники секретаріатів комітетів Верховної Ради України, інших структурних підрозділів Апарату, а також учасники Програми стажування молоді в Апараті Верховної Ради України
у 2021 році значно покращили свої знання щодо контрольної функції Українського парламенту.

© Верховна Рада України 1994-2024
інформаційна підтримка — Управління кадрів
програмно-технічна підтримка — Управління комп'ютеризованих систем

Окремі функції сайту працюють у тестовому режимі