company logo
УПРАВЛІННЯ КАДРІВ
АПАРАТУ ВР УКРАЇНИ
company logo



23 червня 2021, 14:00

Питання реалізації Програми стажування молоді в Апараті у 2021 році обговорили на зустрічі з керівниками стажувань


23 червня 2021 року відбулася зустріч представників громадської організації «Ліга інтернів» та Управління кадрів Апарату Верховної Ради України із керівниками стажування учасників цьогорічної Програми стажування молоді в Апараті, яка була присвячена питанням реалізації Програми та визначення можливостей для її покращення у майбутньому.

Під час вступного слова в.о. Керівника Апарату Верховної Ради України Михайло Теплюк привітав учасників заходу з Днем державної служби, зазначивши, що місія державних службовців у сучасних умовах є надзвичайно відповідальною. Михайло Теплюк також зауважив, що від професійного ставлення працівників Апарату до своїх обов’язків залежить не лише ефективність роботи парламенту, а й якість законів, що робить життя українців кращим, та подякував усім, хто упродовж багатьох років докладав максимум зусиль для формування молодого покоління державних службовців.

Голова правління громадської організації “Ліга інтернів”, народний депутат України сьомого та восьмого скликань, Валерій Карпунцов подякував керівництву Апарату за постійну підтримку Програми стажування та розповів про особливості її реалізації у 2021 році.

Керівник Управління кадрів Апарату Віталій Максим’як поінформував учасників заходу про проходження стажування інтернами у структурних підрозділах Апарату у 2021 році та звернув увагу на питання, які потребують більшої уваги, зокрема, популяризація Програми стажування у соціальних мережах Верховної Ради України та інших каналах зовнішньої комунікації, мотивування інтернів до більш якісної підготовки звітів, активне їх залучення до виконання завдань різного ступеня складності у підрозділах стажування, у тому числі роботи із законопроектами та підготовки інформаційно-аналітичних матеріалів.

Володимир Левицький, координатор Програми стажування молоді в Апараті Верхової Ради України громадської організації «Ліга інтернів», поінформував про результати опитування інтернів щодо проходження стажування в Апараті, звернувши особливу увагу на дані щодо їх кар’єрних пріоритетів. Зокрема, 70 % інтернів хотіли б пов’язати своє професійне майбутнє з Апаратом Верховної Ради України.

Народний депутат Верховної Ради України першого скликання, старший консультант Програми USAID «РАДА» Володимир Крижанівський високо оцінив інтелектуальний потенціал інтернів і відзначив важливість аналітичної діяльності під час проходження Програми стажування.

В обговоренні питань реалізації Програми стажування взяли участь керівники стажування – Антон Моргун, Юрій Мосолов, Тарас Пастушенко, Андрій Москаленко, Олександр Кролевецький, Ярослав Жиденко, Володимир Баранець, Віра Скалозуб, Андрій Москаленко та інші.



Цьогорічні інтерни проходять стажування у 31 структурному підрозділі Апарату Верховної Ради України. Найбільша кількість інтернів – в Інформаційному управлінні та Секретаріаті Комітету Верховної Ради України з питань інтеграції України до Європейського Союзу (по 4 особи у кожному), а також в Секретаріаті Комітету Верховної Ради України з питань зовнішньої політики та міжпарламентського співробітництва (3 особи). В інших структурних підрозділах Апарату стажується 1-2 особи.

 
© Верховна Рада України 1994-2024
інформаційна підтримка — Управління кадрів
програмно-технічна підтримка — Управління комп'ютеризованих систем

Окремі функції сайту працюють у тестовому режимі