company logo
УПРАВЛІННЯ КАДРІВ
АПАРАТУ ВР УКРАЇНИ
company logo



30 вересня 2021, 17:00

Тренінги з розвитку навичок публічних виступів


 27-28 вересня та 29-30 вересня 2021 року працівники Апарату Верховної Ради України, яких у подальшому планується залучати до проведення тренінгів, взяли участь у професійному навчанні з розвитку навичок публічних виступів. Зазначений захід відбувся в рамках співпраці Апарату Верховної Ради України з Програмою НАТО-Україна з професійного розвитку.

Під час вступного слова керівник відділу розвитку персоналу Управління кадрів Апарату Верховної Ради України Любов Шевчук зазначила важливість співпраці Апарату із Програмою Україна-НАТО з професійного розвитку у напрямі розбудови інституційної спроможності Апарату Верховної Ради України самостійно проводити тренінги для працівників Апарату. Керівник Програми Україна-НАТО з професійного розвитку Анастасія Мішкіна подякувала Апарату Верховної Ради України за успішну співпрацю та висловила надію, що у майбутньому залучені працівники Апарату стануть ефективними тренерами.


Протягом першого навчального дня в учасників тренінгу була можливість поглибити знання щодо теоретичних основ планування публічних виступів, зокрема щодо визначення мети, структури та композиції публічного виступу. Окрема увага була приділена практичним аспектам публічних виступів завдяки залученню учасників до вправ на розвиток сили голосу.

Другий день був присвячений практиці роботи з аудиторією. Учасники тренінгу змогли закріпили здобуті знання, вміння та навички за допомогою вправ, ігор та практикумів. Тренером, Оленою Жаворонковою, було детально висвітлено техніки залучення й утримання уваги аудиторії, а також прийоми впливу на аудиторію. Під час практикумів учасники тренінгу мали змогу виступити з промовою, потренуватися в парі аргументувати свою думку, а також навчитися заперечувати опоненту.



























© Верховна Рада України 1994-2024
інформаційна підтримка — Управління кадрів
програмно-технічна підтримка — Управління комп'ютеризованих систем

Окремі функції сайту працюють у тестовому режимі