company logo
УПРАВЛІННЯ КАДРІВ
АПАРАТУ ВР УКРАЇНИ
company logo



04 жовтня 2021, 16:30

Питання розвитку парламентської державної служби розглянуто на засіданні круглого столу


          4 жовтня 2021 року відбувся круглий стіл на тему: «Розвиток парламентської державної служби як складовий елемент реалізації парламентської реформи в Україні».

Круглий стіл організовано Проектом ЄС – ПРООН з парламентської реформи у співпраці та за підтримки Комітету Верховної Ради України з питань організації державної влади, місцевого самоврядування, регіонального розвитку та містобудування.

Модератором заходу виступив В’ячеслав Толкованов - заступник Керівника Офісу парламентської реформи Проєкту ЄС-ПРООН з парламентської реформи, доктор наук з державного управління, професор.

Відкрив захід Андрій Клочко - народний депутат України, Голова Комітету Верховної Ради України з питань організації державної влади, місцевого самоврядування, регіонального розвитку та містобудування та Манал Фоуані - заступниця Постійної Представниці ПРООН в Україні.

Під час круглого столу було представлено щорічну доповідь щодо розвитку парламентської державної служби та розглянуто питання європейського досвіду організації парламентської служби, законодавчі та інституційні засади розвитку парламентської державної служби.

Керівник Управління кадрів Апарату Верховної Ради України Віталій Максим’як у своєму виступі поінформував про співпрацю Управління кадрів Апарату Верховної Ради України з Проектом ЄС-ПРООН з парламентської реформи з питань розробки навчальних онлайн-курсів, навчальної онлайн-платформи Апарату Верховної Ради України та створення навчально-тренінгового центру. Віталій Максим’як подякував Проекту ЄС-ПРООН з парламентської реформи за співпрацю, зазначивши важливість розвитку парламентської державної служби та підтримки міжнародних програм та проектів у здійсненні реформ.

У заході взяли участь фахівці ПРООН в Україні, Проекту ЄС-ПРООН з парламентської реформи, Офісу парламентської реформи, Головного юридичного управління, Управління забезпечення міжпарламентських зв’язків, Управління кадрів та інших структурних підрозділів Апарату Верховної Ради України, політичні експерти, а також Франсуа Дюлюк - Директор Департаменту людських ресурсів Секретаріату Національної Асамблеї (Парламенту) Французької Республіки.

За результатами круглого столу запропоновано ряд рекомендацій та пропозицій щодо розвитку парламентської державної служби як складового елементу реалізації парламентської реформи в Україні.



© Верховна Рада України 1994-2024
інформаційна підтримка — Управління кадрів
програмно-технічна підтримка — Управління комп'ютеризованих систем

Окремі функції сайту працюють у тестовому режимі