company logo
УПРАВЛІННЯ КАДРІВ
АПАРАТУ ВР УКРАЇНИ
company logo



19 липня 2019, 16:03

Завершилась Програма стажування молоді в Апараті Верховної Ради України у 2019 році


 

18 липня відбулася урочиста церемонія закриття Програми стажування молоді в Апараті Верховної Ради України та стажування молодих фахівців з Федеративної Республіки Німеччини у 2019 році.

 

На початку урочистостей Перший заступник Керівника Апарату Верховної Ради України – керуючий справами Петро Боднар і голова правління громадської організації «Ліга інтернів» Валерій Карпунцов підписали Меморандум про співпрацю між Апаратом Верховної Ради України та громадською організацією «Ліга інтернів».

Згідно з Меморандумом, Сторони домовились про співпрацю у питанні реалізації Програми стажування молоді в Апараті Верховної Ради України, громадян з числа молоді, які не перебувають на посадах державної служби або на посадах в органах місцевого самоврядування, інших програм стажування громадян з числа молоді, стажування іноземних громадян в Апараті Верховної Ради України.

Перший заступник Керівника Апарату Верховної Ради – керуючий справами привітав 50 молодих людей практично з усіх регіонів України, які успішно завершили цьогорічну Програму стажування в Апараті Верховної Ради України, а також чотирьох інтернів з Німеччини.

Молоді люди з України та Німеччини брали участь у розробці законопроектів, організації роботи підрозділу стажування, громадських слухань, різноманітних круглих столів та фахових дискусій, займалися аналітичною роботою.

Особлива увага була приділена навчанню учасників Програми – за цей час вони прослухали ексклюзивні курси та відвідали лекції і тренінги від провідних фахівців різних сфер. Розвитку лідерського потенціалу інтернів сприяли зустрічі з народними депутатами, політичними та громадськими діячами, науковцями тощо.

Було відзначено, що цього року, відповідно до постанови Верховної Ради України, 28 стажерів отримували стипендію. Він висловив впевненість, що «в подальшому, це сприятиме підвищенню мотивації, особливо молоді з регіонів, які братимуть участь у стажуванні».

Перший заступник Керівника Апарату Верховної Ради України – керуючий справами зазначив: «Програми стажування молоді в Апараті Верховної Ради України є своєрідним елементом підготовки і добору талановитої молоді – кадрового резерву для подальшої роботи в Апараті. Колишні випускники Програми працюють майже в кожному структурному підрозділі Апарату і показують гарні знання при проведенні конкурсів на зайняття вакантних посад». Він висловив сподівання, що з цього випуску Програми хтось також стане державним службовцем, політиком або народним депутатом.

Було висловлено подяку працівникам громадської організації «Ліга інтернів», Управлінню кадрів Апарату Верховної Ради за підготовку і проведення Програми стажування молоді в Апараті Верховної Ради України.

Також він подякував Посольству Федеративної Республіки Німеччина в Україні за ініціативу створення і забезпечення підтримки стажування молодих фахівців з Німеччини в Апараті Верховної Ради України і висловив сподівання, що «у наступні роки Програма розшириться у напрямку стажування українських фахівців у Німеччині».

Звертаючись до випускників, було зазначено: «Керівництво Апарату Верховної Ради України покладає на вас великі надії і сподівання, оскільки сьогодні перед Україною в цілому і Верховною Радою України зокрема, постає велика кількість викликів на які потрібно оперативно реагувати. Я маю на увазі, як прийняття реформ, так і реформування Парламенту. Тому запрошую вас подаватися на конкурси і долучатися до роботи в Апараті Верховної Ради України. За вами, шановні стажери – майбутнє».

Випускників також привітали: народний депутат, голова Правління громадської організації «Ліга інтернів» випускник Програми 1999–2000 рр. Валерій Карпунцов, народні депутати України Павло Пинзеник та Андрій Помазанов, Президент Фонду «Східна Європа» Віктор Лях,  виконавчий директор громадської організації «Ліга інтернів» Марія Савіна.

Валерій Карпунцов назвав символічним, що саме сьогодні, під час вручення сертифікатів про завершення стажування за Програмою стажування молоді в Апараті Верховної Ради, закладаються підвалини співпраці на наступний рік – підписано Меморандум про співпрацю.

Він наголосив, що колишні випускники Програми нині є депутатами, помічниками депутатів, працюють в Апараті Верховної Ради, центральних та місцевих органах виконавчої влади і багатьох інших структурах і організаціях.

А також закликав інтернів-випускників «не зупинятися у розвитку і не боятися реалізовувати мрії».

Учасники урочистостей підкреслювали, що зараз усі процеси пришвидшились і, на їхню думку, вже через 10 років сьогоднішніх випускників можна буде побачити у владі, а участь у Програмі допомагатиме їм у цьому. Вони закликали підтримувати зв’язок між собою, а також із громадською організацією «Ліга інтернів».

Перший заступник Керівника Апарату Верховної Ради України – керуючий справами вручив інтернам сертифікати про участь у Програмі стажування молоді в Апараті Верховної Ради України у 2019 році та молодим фахівціям з Федеративної Республіки Німеччини.

© Верховна Рада України 1994-2024
інформаційна підтримка — Управління кадрів
програмно-технічна підтримка — Управління комп'ютеризованих систем

Окремі функції сайту працюють у тестовому режимі