company logo
УПРАВЛІННЯ КАДРІВ
АПАРАТУ ВР УКРАЇНИ
company logo



20 січня 2020, 19:30

Голова Верховної Ради України Дмитро Разумков урочисто відкрив програму стажування молоді в Апараті Парламенту в 2020 році


Дмитро Разумков зазначив, що Програмі виповнилося 25 років, 23 з яких вона фінансувалася Агентством США з міжнародного розвитку (USAID). «Участь у цій Програмі буде вашим першим кроком у політичному, громадському і професійному житті, який ви успішно пройдете з високо піднятою головою. У нас є багато прикладів того, як ця Програма стала першою сходинкою для працівників Верховної Ради: хтось став головою секретаріату Голови Верховної Ради, хтось - народним депутатом. Ця програма дає вам можливість розвиватися, працювати і навчатися», - зазначив Голова Парламенту.

Дмитро Разумков побажав учасникам Програми успіхів, які будуть залежати від їхньої роботи і завзяття.

Керівник Апарату Верховної Ради України В’ячеслав Штучний привітав учасників та запевнив, що Апарат відкритий до співпраці. «Ми очікуємо на вашу результативність і відповідні пропозиції», - додав він.

В’ячеслав Штучний також повідомив, що зараз в Апараті проводиться функціональний аудит і учасникам вже доведеться працювати з новою структурою, і за результатами стажування більшість залишиться працювати в Апараті Верховної Ради України.

В урочистому заході також взяли участь народний депутат України 9-го скликання, випускник Програми стажування 2009-2010 рр. Олексій Жмеренецький, Голова Правління ГО «Ліга інтернів», випускник Програми 1999-2000 рр., народний депутат України 8 скликання Валерій Карпунцов і виконавча директорка ГО «Ліга інтернів» Марія Савіна.

Загалом 53 молоді фахівці отримали посвідчення учасників Програми стажування. У секретаріатах Комітетів та структурних підрозділах Апарату пройдуть стажування 50 молодих фахівців. Ще два інтерни стажуватимуться в Асоціації випускників програми стажування у Верховній Раді - громадській організації «Ліга інтернів» - та один в Програмі USAID «РАДА». Учасники Програми (інтерни) представляють 20 областей України та місто Київ.

Протягом шести місяців інтерни братимуть участь у законопроектній роботі, здійснюватимуть аналітичні дослідження, допомагатимуть своєму структурному підрозділу в проведенні комітетських, парламентських слухань, круглих столів, фахових заходів тощо. Особливу увагу буде приділено навчанню учасників - вони прослухають низку лекцій про роботу Парламенту та взаємодію з іншими органами влади, особливості державної служби тощо. Розвитку лідерського потенціалу інтернів сприятимуть зустрічі з народними депутатами, політичними та громадськими діячами, науковцями.

Довідково: Програма стажування 2020 є ювілейною 25-ою Програмою. Програма була започаткована у 1995 році Верховною Радою України та Асоціацією колишніх членів Конгресу США. За цей час її випускниками стало понад 1900 осіб. Близько третини з них продовжують професійну діяльність в органах влади, інші - навчаються в українських та закордонних університетах, працюють в аналітичних центрах, громадських організаціях, бізнесі тощо. Серед випускників Програми стажування є 9 народних депутатів різних скликань.

Наразі Програма реалізується Апаратом Верховної Ради України та громадською організацією «Ліга інтернів» відповідно до Меморандуму про співпрацю.

З 1995 до 2018 року Програма стажування фінансово та інституційно підтримувалась Агентством США з міжнародного розвитку (USAID).

© Верховна Рада України 1994-2024
інформаційна підтримка — Управління кадрів
програмно-технічна підтримка — Управління комп'ютеризованих систем

Окремі функції сайту працюють у тестовому режимі