company logo
УПРАВЛІННЯ КАДРІВ
АПАРАТУ ВР УКРАЇНИ
company logo



05 березня 2020, 15:00

Відбувся навчальний модуль щодо практичного співробітництва НАТО та України


5 березня 2020 року в рамках співпраці Апарату Верховної Ради України з Програмою НАТО-Україна з професійного розвитку відбувся навчальний модуль щодо актуальних питань та практичних аспектів співробітництва Північноатлантичного альянсу з Україною для учасників Програми стажування молоді в Апараті Верховної Ради України.

Ознайомлення учасників Програми стажування із основними принципами, стандартами та особливостями діяльності Представництва НАТО в Україні було здійснено з огляду на специфіку професійної діяльності в Апараті та актуальні виклики щодо євроатлантичної інтеграції України.

Упродовж зустрічі було порушено питання сучасного політичного порядку денного НАТО, політичної та стратегічної підтримки України Альянсом, перспектив поглиблення співробітництва НАТО й України та кроків, здійснених на цьому шляху.

Директор Центру інформації та документації НАТО в Україні Барбора Маронкова розповіла учасникам Програми стажування про особливості функціонування Центру як одного з основних структурних підрозділів Представництва НАТО в Україні, а також окреслила роль НАТО в Україні, наголосивши на стратегічній важливості двосторонньої співпраці.

Учасники Програми стажування мали нагоду дізнатися більше про Програму НАТО-Україна з перепідготовки військовослужбовців від її менеджера Крістофера Штаудта, оскільки саме цей напрям набув особливої актуальності для України останніми роками. У продовження висвітленого радник Представництва НАТО в Україні з безпекових питань Томаш Стрихаж представив ключові напрями діяльності Альянсу в короткостроковій перспективі.

Під час навчальної зустрічі активно обговорювалися й інші аспекти взаємодії НАТО та України, як-от інформаційна безпека, а також можливі вектори подальшої співпраці НАТО та України у цьому контексті.





© Верховна Рада України 1994-2024
інформаційна підтримка — Управління кадрів
програмно-технічна підтримка — Управління комп'ютеризованих систем

Окремі функції сайту працюють у тестовому режимі