company logo
УПРАВЛІННЯ КАДРІВ
АПАРАТУ ВР УКРАЇНИ
company logo



09 липня 2020, 14:00

Вебінар “Ґендерно орієнтований підхід у бюджетному процесі”


 

7 та 9 липня 2020 року відбувся вебінар на тему: “Ґендерно орієнтований підхід у бюджетному процесі”. Семінар проходив у рамках співпраці Апарату з проектом “Гендерне бюджетування в Україні”, що здійснюється за фінансової підтримки Швеції. Метою проекту є підвищення економічної ефективності і результативності видатків бюджету, що враховують потреби чоловіків і жінок.

У вступному слові Керівник Апарату Верховної Ради України Вячеслав Штучний зазначив, що Україна обрала шлях у напрямку досягнення ґендерної рівності, у тому числі через ґендерно орієнтоване бюджетування, тому Апарат Верховної Ради України також долучається до цієї роботи. А також звернув увагу на важливість здійснення гендерного аудиту та дотримання гендерної рівності в Апараті Верховної Ради України, урахування гендерних аспектів при опрацюванні законопроектів та інших нормативно-правових актів.

Учасники вебінару поглибили свої знання з питань застосування ґендерно орієнтованого підходу в бюджетному процесі, ознайомились із суттю, принципами, вітчизняним та міжнародним досвідом застосування ґендерно орієнтованого підходу у бюджетному процесі, особливостями інтеграції гендерного підходу під час опрацювання законопроектів та інших нормативно-правових актів. У процесі вебінару працівники Апарату також обмінялись досвідом, пропозиціями та думками щодо застосування гендерного підходу у професійній діяльності та повсякденному житті.



Участь у вебінарі взяли фахівці Головного науково-експертного управління, Головного юридичного управління, Управління справами, Управління кадрів, секретаріатів комітетів Верховної Ради України та інших структурних підрозділів Апарату. У ролі тренерів виступили досвідчені фахівці проекту “Гендерне бюджетування в Україні”.

За результатами участі у вебінарі його учасники та учасниці отримали сертифікати.

 

© Верховна Рада України 1994-2024
інформаційна підтримка — Управління кадрів
програмно-технічна підтримка — Управління комп'ютеризованих систем

Окремі функції сайту працюють у тестовому режимі