company logo
УПРАВЛІННЯ КАДРІВ
АПАРАТУ ВР УКРАЇНИ
company logo



03 червня 2021, 18:04

Учасники Програми стажування молоді в Апараті поглибили свої знання з питань діяльності Організації Об’єднаних Націй


 

У рамках проведення навчально-просвітницьких заходів та за сприяння Програми розвитку ООН в Україні 3 червня 2021 року в Національній бібліотеці України імені В.І. Вернадського учасники Програми стажування молоді в Апараті Верховної Ради України ознайомилися з основними напрямами діяльності ООН.

Відкриваючи захід, перший заступник керівника Управління кадрів Апарату Олена Сміян подякувала представникам ПРООН та Національної бібліотеки України імені В.І. Вернадського за підтримку у проведенні цього заходу у стінах Національної бібліотеки України імені В.І. Вернадського, історичній будівлі, яка протягом десятиліть слугувала та слугує на благо молоді, є місцем проведення наукових досліджень. Вона також зазначила, що співпраця ООН та України сприяє утвердженню в Україні демократичних принципів урядування та світових цінностей парламентаризму. Під час вступного слова Олена Сміян звернула увагу на те, що проекти, які реалізуються ПРООН, спрямовані на реформування основних сфер життєдіяльності суспільства, розвитку людського потенціалу, впровадження принципів європейської співдружності та мирного добросусідства.

Генеральний директор Національної бібліотеки України імені В.І. Вернадського, член-кореспондент НАН України, Любов Дубровіна поінформувала учасників заходу про історію бібліотеки, її фонди та ресурси, які можуть використовувати громадяни для розширення своїх знань.

Інноваційний характер діяльності ООН став темою презентацій представників Програми розвитку ООН в Україні. Зокрема, Микола Ябченко, спеціаліст з комунікацій та управління знаннями, представив основні напрями діяльності ПРООН в Україні, звернувши увагу інтернів на перспективи розвитку демократичного врядування, подолання причин і наслідків корупції, необхідність актуалізації знань громадян України щодо своїх прав, поступової цифрової трансформації суспільства.

Максим Кицюк, спеціаліст з комунікацій Програми розвитку ООН в Україні, у своїй презентації звернув увагу на напрям розбудови миру та відновлення, що полягає у реінтеграції економіки та інфраструктури України, реформі місцевого самоврядування, децентралізації, необхідності створення умов безпеки і соціальної згуртованості українського суспільства, поінформував про заходи, що вживає ПРООН на сході України, спрямовані на повернення до мирного життя та мінімізацію впливу військових дій на жителів регіону.

Національна координаторка проекту ЄС/ПРООН EU4Climate Вікторія Яшкіна наголосила на актуальності екологічних програм, що реалізовуються під егідою ООН.

Про проблеми, над вирішенням яких працює Лабораторія інноваційного розвитку ПРООН, методи дослідження, шляхи пошуку рішень та як ПРООН реагує на зміну контексту та виклики XXI століття, поінформували Олексій Москаленко, керівник із пошуку рішень, та Євген Килимник, керівник стратегічних досліджень цієї Лабораторії.

Практичними порадами на основі власного досвіду роботи в структурах ООН з інтернами поділилася Ганна Дженкова, старший співробітник Міжнародної організації з цивільної авіації (Канада). Зокрема, вона ознайомила інтернів з специфікою організації роботи у штаб-квартирі ООН, зупинилася на актуальних питаннях професійного зростання і можливостях кар’єрного росту в структурах ООН.


Цікавою і змістовною була екскурсія бібліотекою з оглядом експозиції Фонду Президентів України. Інтерни також ознайомилися з ресурсами Зали публікацій ООН Національної бібліотеки України імені В.І. Вернадського, єдиного в Україні депозитарію документів Організації Об’єднаних Націй.

Дискусії і питання, які виникали у процесі роботи, засвідчили значну зацікавленіть учасників у такого роду заходах. ПРООН дає можливість не лише вчитися на «уроках історії», а й формувати власне бачення і власну перспективу.


 

© Верховна Рада України 1994-2024
інформаційна підтримка — Управління кадрів
програмно-технічна підтримка — Управління комп'ютеризованих систем

Окремі функції сайту працюють у тестовому режимі