company logo
УПРАВЛІННЯ КАДРІВ
АПАРАТУ ВР УКРАЇНИ
company logo



28 вересня 2021, 10:15

Розпочалось навчання новопризначених працівників Апарату Верховної Ради України


Навчання за спеціальною професійною програмою підвищення кваліфікації для новопризначених працівників Апарату Верховної Ради України проводиться відповідно до законодавства України про державну службу. Навчання буде проходити в очно-дистанційній формі впродовж вересня-жовтня 2021 року у непленарні тижні сесійної роботи Верховної Ради України.

Дистанційна частина навчання передбачає проходження навчального онлайн-курсу для новопризначених працівників Апарату, а очна - інтерактивні заняття, до проведення яких будуть залучені досвідчені фахівці Апарату та інших органів державної влади, науковці та викладачі закладів вищої освіти.

Метою навчання є ознайомлення новопризначених працівників з особливостями організації роботи Верховної Ради України та Апарату, вивчення нормативно-правової бази, що регулює їхню діяльність, розгляд розвитку парламентаризму у публічному управлінні, здобуття знань з питань формування та розвитку корпоративної культури, а також огляд корисних рекомендацій щодо організації ефективної діяльності державних службовців Апарату.

Відкриваючи навчання, керівник Управління кадрів Апарату Верховної Ради України Віталій Максим’як наголосив, що метою навчання є набуття працівниками знань, умінь і навичок, необхідних для ефективного вирішення завдань професійної діяльності в Апараті Верховної Ради України.

Заступник Керівника Апарату Верховної Ради України Олександр Мартиненко зазначив, більшість важливих рішень для реалізації реформ у державі приймаються Парламентом, роботу якого забезпечують фахівці Апарату, та висловив сподівання, що отримані під час навчання знання, уміння та навички додадуть впевненості новопризначеним працівникам Апарату Верховної Ради України при виконанні їх посадових обов’язків.

Директор Інституту вищої кваліфікації Київського національного торговельно-економічного університету Алла Бідюк відмітила, що сучасні державні службовці мають володіти найновішою та достовірною інформацією, критично мислити, вміти аналізувати великий обсяг інформації та робити об’єктивні висновки, вміло застосовувати на практиці професійні знання, уміння та навички, зробила короткий огляд програми підвищення кваліфікації.

Перший навчальний день включав у себе тематичну зустріч з  Наталією Ружицькою, головним консультантом Головного організаційного управління Апарату, яка звернула увагу на особливості організаційного забезпечення законопроектної роботи Верховної Ради України.


Володимир Крижанівський, народний депутат України першого скликання, позаштатний радник Керівника Апарату Верховної Ради України ознайомив працівників із законодавчим процесом у Верховній Раді України.

В’ячеслав Толкованов, заступник керівника Офісу парламентської реформи, проінформував учасників про заходи, що здійснюються у напрямі реформування Верховної Ради України та її Апарату. 

Під час тім-білдінгу, який провела Ірина Поліщук, головний консультант відділу розвитку персоналу Управління кадрів Апарату, учасники навчання ближче познайомилися один з одним та висловили свої очікування від навчання.

 

© Верховна Рада України 1994-2024
інформаційна підтримка — Управління кадрів
програмно-технічна підтримка — Управління комп'ютеризованих систем

Окремі функції сайту працюють у тестовому режимі